Săptămâna trecută, în cadrul școlii noastre, s-au desfășurat două activități de prevenție. Prima activitate, a fost susținută de către un specialist CPECA Cluj în vederea prevenirii consumului de substanțe psihoactive, în cadrul proiectului ”Adevărul despre droguri”. Au fost abordate următoarele teme specifice:

Drogurile – NPS- – prezentare, impactul asupra vieții tinerilor din perspectivă medico-psiho-socială și financiară, cauzele și consecințele consumului, riscuri. La această activitate au participat toți elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din școala noastră.

A doua activitate a fost susținută de d-na insp.pr. Vaida Daniela din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Biroul de siguranță școlară.

Temele abordate au fost: violența în mediul școlar și extrașcolar, bullying-ul și cyberbullying-ul. S-au discutat cauzele și consecințele acestor comportamente, dar și modalități de prevenire sau stopare a violenței. La această activitate au participat toți elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din școala noastră.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *