„Frumoasa țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit s-o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută.” (Regina Maria)

Ziua Națională este cel mai bun prilej de a simți mândria de a fi român, de a contribui la manifestarea dragostei de țară și la cinstirea înaintașilor.

În contextul actual, școala are un rol foarte important în este păstrarea identității naționale, cultivarea valorilor naționale și a patriotismului. Elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Câmpia Turzii au sărbătorit Ziua Națională cu o serie de activități interesante.

Elevii claselor pregătitoare B, D și ai claselor IA, ID au sărbătorit cu entuziasm ziua de 1 Decembrie prin activități specifice acestei zile: vizionarea unui filmuleț dedicat acestei zilei, desene cu valoare, interpretarea imnului de stat al României și realizarea unei broșuri cu cele trei simboluri ale României: stema, steagul și imnul.

”Sărbătorirea Zilei Naționale a României a devenit o tradiție pentru clasa I D. Cu mic, cu mare, elevi și părinți, ne-am mobilizat și am pregătit activități specifice acestei sărbători. Simțul patriotic, dragostea, respectul faţă de ţară și tradițiile ei,  considerația care se cuvine eroilor români, toate acestea s-au putut observa în parteneriatul elev-dascăl-părinte în ceea ce privește pregătirea unui bufet tradițional.

Pentru “masa țăranului” s-a pregătit hrană sănătoasă produsă în gospodăria proprie: pâine proaspătă de casă, cozonaci calzi, ceapă, slănină, jumări, telemea, salam de casă, legume din livada proprie. Cu toții ne-am bucurat de ospățul pregătit, hrănindu-ne cu delicatesele aduse!” (prof. înv. primar,  Pintilie Amalia).

Elevii claselor a IV-a A, a VIII-a A, a VI-a A și a V-a B, coordonați de doamnele profesoare Mihaela Bogătean, Mihaela Turean, Liana Herman și împreună cu d-na prof. înv. primar Matei Sultănica și d-nele director Popescu Ana și Meizenbach Melinda, au participat la o activitate, dedicată zilelor de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională a României.

”Ziua de 1 decembrie 1918 a rămas în istoria românilor ca cel mai mare și fericit moment din istoria noastră, Marea Unire, în acest an împlinindu-se 105 ani de la făurirea României Mari. În cadrul acestei activități, elevii au descoperit informații noi legate de aceste evenimente istorice prin materialele prezentate (prezentări Power Point, postere), au recitat și au interpretat cântece patriotice.” (prof. istorie Turean Mihaela)

”Scopul acestei activități a fost acela de a reaminti tuturor semnificația deosebită a acestei zile. Sărbătorirea Zilei Naționale a Romanei s-a realizat prin momente artistice menite să reînvie sentimentul patriotic al tuturor. Elevii au exprimat prin talentul și creativitatea lor mândria de a fi român, valorile împărtășite de acest popor, precum și frumusețea tradițiilor și obiceiurilor românești.” (prof. istorie Herman Liana)

Elevii claselor a VIII-a A și B au participat la concursul numit “Formarea Statului Național Unitar – Marea Unire din 1918”, organizat de către Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Clubul Copiilor Câmpia Turzii.

La mulți ani României și tuturor românilor!

Categorii: Activități

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *