Excursie – La poalele Făgărașului –
Ca în fiecare an, la mijlocul toamnei, elevii Școlii Gimnaziale ″Avram Iancu″ din Câmpia Turzii sunt invitați să participe la o excursie ce se anunța deosebită prin obiectivele ce urmează a fi vizitate, vremea frumoasă și nu în ultimul rând prin calitatea recunoscută a organizatorilor – destinație – POALELE MUNȚILOR FĂGĂRAȘ.
Totul începe sâmbătă 21 octombrie 2017. Emoțiile despărțirii de părinți trec repede iar prima oprire este la Cetatea ″Alba Carolina″ din Alba Iulia. La finalizarea vizitei acestui simbol al românilor constatăm că adevărata sa valoare a fost scoasă în evidență, reușind să ne ofere o lecție de istorie în aer liber.
Ne reluăm călătoria și ne îndreptăm spre fosta Capitală Culturală Europeană, frumosul și prosperul oraș Sibiu. Zona Pieței Mari ne oferă posibilitatea achiziționării de suveniruri și o binemeritată pauză de relaxare prin centrul istoric al orașului.
Călătoria noastră continuă spre Țara Făgărașului iar peisajul de tomnă ce ne învăluie din toate părțile ne face să admirăm coloritul pășunilor și pădurilor. Crestele semețe ale munților se apropie de noi și ne fac să ne simțim mândri de frumusețile acestor locuri.
Un alt punct pe harta excursiei noastre este Mănăstirea ″Brâncoveanu″ din Sâmbăta de Sus, un loc cu un farmec aparte accentuat de liniștea spirituală ce ne pătrunde la coborârea din autocar.
De la aceste locuri pline de spiritualitate drumul nostru continuă spre un tărâm de basm – Castelul Zânelor. Aici farmecul poveștilor ne cuprinde deopotrivă pe copii și pe adulți, timpul pare a sta în loc, seara vine repede iar noi ne grăbim la hotelul ce ne va asigura o noapte de cazare.
Pe drumul de întoarcere facem o primă oprire la Herghelia din Sâmbăta de Jos, un loc foarte frumos, bun pentru a te relaxa câteva clipe, printre cele câteva sute de exemplare din rasa Lipițan.
Ultimul obiectiv pe harta excursiei noastre este reprezentat de Cetatea Sighișoara – singura cetate medievală din lume care este încă locuită.
Luându-ne rămas bun de la locul de naștere al domnitorului Vlad Țepeș, făcând glume pe seama Contelui Dracula, ne continuăm călătoria spre punctul final – acasă.
Așteptăm cu nerăbdare următoarea călătorie prin și spre frumusețile țării noastre.
prof. Deliu Celina
Publică comentariul