În luna aprilie școala noastră a participat la concursul național ”Made for Europe”, destinat promovării și valorizării experienţelor pozitive în  derularea programelor finanţate  prin  proiecte  comunitare. Eleva Alajmi Yasmin din clasa a II-a B, pregătită de d-na prof. Bozbici Corina, a reușit performanța de a obține locul I la faza județeană a concursului și o mențiune la faza națională care a avut loc la Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova în perioada 25-29 aprilie 2017.

La această competiție au participat 124 elevi din clasele I-XII din întreaga țară, echipajul judetului Cluj fiind alcătuit din 4 elevi, printre care şi Alajmi Yasmin. Eleva noastră a diseminat cu succes produsul final, The Picture Dictionary, realizat în cadrul proiectului Erasmus+ Caring and Sharing, în parteneriat cu şcoli din Marea Britanie, Austria, Belgia şi Turcia. În cadrul expoziţiei realizate a promovat utilitatea acestui produs, un dictionar on-line, în 5 limbi (engleză, flamandă, germană, română, turcă), care conţine desene, pictograme şi semne Makaton-limbajul britanic al  semnelor.

Comisia de jurizare a apreciat nu doar calitatea produselor expuse ci şi calitatea prezentării acestui produs educational. Aşadar, Yasmin, în calitate de ambasador al Siriei în cadrul proiectului nostru, îmbrăcată într-un costum traditional sirian, a reuşit cu farmecul ei aparte să prezinte  liber,  cursiv, atractiv şi interactiv acest dicţionar, promovând în acelaşi timp spiritul de echipă, toleranţa şi solidaritatea între oameni.

prof. coordonator, Bozbici Corina

Categorii: Activități

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *