Asociatia Părinti pentru copii din Campia Turzii a initiat si aplicat pentru finantarea unui eveniment in programul Meet and Code.Evenimentul ‘Universul codat cu CyberPunk Robotics’ a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #amazonfutureengineer #SAP4Good .

La eveniment vor participa 30 de elevi  din clasele V-VIII de la Scoala Gimnaziala Avram Iancu din Câmpia Turzii si se va desfășura pe data de 20 octombrie 2023, intre orele 14-18 La Colegiul Național Mihai Viteazul Turda. Acestia vor fi introdusi în domeniul roboticii prin intermediul programării vizuale si vor afla că robotica este o lume deosebit de complexă și impresionantă. Vor învăța criteriile de bază în programarea și construirea propriu-zisă a unui robot. Voluntarii  de la CyberPunk Robotics vor crea împreună  cu elevii o animație în scratch, apoi vor primi un timp de lucru ca să realizeze și ei diverse aplicații. Totodată, cu ajutorul aplicațiilor de programare (Scratch, CodeBlocks, Android) și al celor de proiectare 3D (Creo, Freecad) le vor arată cum a fost programat și creat robotul clubului CyberPunk Robotics dar și noțiuni care să-i învețe să facă ei aceste lucruri.

Pentru final, copiii vor putea pune întrebări, se vor juca cu roboțelul, vor privi videoclipuri cu meciurile de la competițiile la care au participat acesti voluntari perseverenti, pasionati si  inimosi.

Coord, proiect Bozbici Corina

Categorii: Activități

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *