În virtutea Acordului de Parteneriat între ISJ Cluj și Institutul Francez din Cluj, în perioada ianuarie-februarie 2020 în școli se desfășoară activități susținute de voluntari francezi, activități dedicate susținerii limbii franceze și a francofoniei.

     Doamna prof.Vasile Vasilica Ramona a răspuns acestei inițiative lăudabile și, împreună cu elevii  claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a ai Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’ l-au așteptat cu entuziasm pe Matthieu Caffin, un tânăr francez dornic să ne împărtășească din frumusețile limbii și culturii franceze.

Având ca scop redinamizarea predării limbii franceze într-o manieră ludică și atractivă, activitățile desfășurate luni, 3 februarie 2020, s-au dovedit foarte plăcute și interesante.

 Discuțiile privind preferințele adolescenților în materie de lectură, muzică, cinema, preferințe culinare, vizionarea unor secvențe de film, stabilirea unui traseu turistic cu ajutorul unei hărți au constituit intervenții ludice și interactive. În cadrul acestor activități, toți elevii s-au implicat, au experimentat dialogul cu un francez nativ și-au verificat cunoștințele de limba franceză și nu numai, astfel încât și-au manifestat dorința de a desfășura asemenea activități și cu altă ocazie.

Prof. Vasile Vasilica Ramona

Categorii: Activități

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *