Festivalul de colinde și obiceiuri „Episcop Nicolae Ivan”, ajuns la a IX-a ediție, dorește să prezinte și să ofere elevilor și profesorilor cadrul în care aceștia să-și manifeste nobilele preocupări, ceea ce demonstrează că printre prioritățile lor se află și viața satului de altă dată, care acum în inceputul postului  Crăciunului este reînviată prin colindele și tradițiile frumoase legate de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

     Festivalul Concurs de Colinde „Episcop Nicolae Ivan” a fost inițiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, iar prima ediție a fost organizată în 2011, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la reactivarea Arhiepiscopiei Clujului.

     În faţa unui juriu de specialitate au evoluat opt grupuri de colindători care s-au  înscris  în concursul organizat de cercul metodic al profesorilor de  religie, zona Campia Turzii, si Turda care au prezentat, frumoasele colinde și obiceiuri specifice Crăciunului.Activitatea s-a desfasurat in 25 noiembrie si a fost gazduita de Parohia Ortodoxa III Campia Turzii, iar ca gazda Pr Mazare Alin.

    Premiul al II-lea l-au obtinut  minunatii elevii ai Şcolii Gimnaziale”Avram Iancu” Câmpia Turzii care ne-au chemat sa traim frumusetea serii de ajun prin prezentarea tradițiile noastre coborâtoare din adânc de dalbe datini. Felicitari dragi copii!

                                                       prof. Mihaela Bogătean

Categorii: Activități

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *