Școala în izolare

Școala în izolare

Trăim momente dificile care vor avea, cu siguranță, un impact major asupra noastră…viața în izolare este nefirească și deprimantă. Școala în izolare este plină de provocări și chiar imposibilă fără spijinul și implicarea familiei. Mâine începe vacanța de primăvară, însă cred că ne-am fi bucurat cu toții, mai mult ca niciodată, dacă ar fi început școala. Pe parcursul acestei perioade cadrele didactice ale școlii noastre au păstrat permanent legătura cu elevii prin diferite platforme și aplicații cum ar fi: google classroom, zoom, kahoot, classcraft, whatsapp, etc. Principalul obiectiv a fost fixarea și consolidarea cunoștințelor acumulate până acum.

     Săptămâna pe care o încheiem a fost dedicată activităților din Școala Altfel. Elevii au primit sugestii de activități pentru fiecare zi și le-au ales pe acelea care le-au plăcut cel mai mult: gătit împreună cu părinții, activități de grădinărit, confecționare de decorațiuni, pictură, desen, activități legate de reciclare, vizionare de filme educative și documentare, jocuri de societate, concurs foto, exerciții de logică, dans, experimente,  invenții, modă, etc.

Fotografia care a câștigat concursul foto online îi aparține elevului Victor Ploscariu din clasa a VIII-a A.

La finalul săptămânii am aplicat un chestionar online elevilor și am constatat că cel mai mult le lipsește interacțiunea directă cu colegii, își doresc reînceperea școlii, le este dificil să stea în casă mult timp, totuși au fost capabili să găsească și aspecte pozitive ale acestei crize.

”Mi s-a părut frumoasă această săptămână, am putut să fac mâncare, curățenie, să creez lucruri frumoase și să desenez tot ce îmi trece prin cap. M-am bucurat că am vorbit toți împreună și am fost fericită că v-am văzut pe toți” Tania Pop Naznean clasa a VI-a B.

” Sunt de părere că această perioadă poate avea mici beneficii, deoarece prin izolare chiar dacă nu mai interacționam cu ceilalți, avem timp pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine și avem timp pentru a ne aprofunda și repeta unele cunoștințe de la școală. In acest timp, putem face diferite activități, probabil dovedindu-ne pricepuți la unele dintre acestea sau am avea timp de a ne culturaliza, de a cerceta și de a ne axa pe domeniile importante din acest an școlar, dar și pe cele care ne fascinează sau dorim să aflăm cât mai multe. Totodată, daca ne îndreptăm atenția asupra naturii, aceasta nu va mai suferi atâta poluare, deoarece un număr foarte mic de mijloace de transport vor mai fi folosite, putine fabrici vor mai fi in functiune, defrisarea va scădea semnificativ în acest timp, iar toate animalele și chiar plantele pe cale pe dispariție care sunt în perioada reproducerii nu vor fi deranjate sau puse în pericol de către om.” Sony Șipos, clasa a VIII-a A

     Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat în aceste activități, părinților pentru spijinul acordat și mai ales copiilor care au reușit să își păstreze zâmbetul pe buze, bucuria în suflet și să ne lumineze viața!

                                                 prof. Diana Ienei

Publică comentariul