Excursia școlară, una dintre cele mai frumoase forme de învățare nonformală, oferă posibilitatea elevului să descopere lucruri noi despre lumea din jur, să își dezvolte abilitățile de comunicare și cooperare, să devină mai responsabil și independent.

Un număr de 48 de elevi din clasele IV-VII, însoțiți de d-na dir. Popescu Ana, d-nele prof. Rusu Ioana, Corchiș Loredana, Mocan Daniela, asistenta medicală Crișan Mioara și subsemnata au avut ocazia să-și petreacă sfârșitul de săptămână în Țara Dornelor, la poalele Munților Călimani, împreună cu Adeona Camps.

Monitorii Adeona ne-au așteptat cu drag, vineri seara, ne-au servit cina, ne-au prezentat cabana și ne-au ținut o scurtă ședință de informare.

  Ziua de sâmbătă a început cu o drumeție la Centrul de vizitare Parcul Național Călimani unde ni s-au prezentat într-un mod interactiv informații despre formarea acestor munți, treptele de vegetație și fauna de aici. Am vizitat apoi Rezervația Tinovul Mic de la Șaru Dornei unde ne-am plimbat printre covoarele de mușchi iubitoare de apă care alcătuiesc  turbăria.

După această drumeție de aproximativ 10 km, am ajuns la cabană și am uitat cu totul de oboseală pentru că monitorii ne-au antrenat în câteva jocuri de tabără foarte interesante și distractive. Am încheiat seara cu o binemeritată discotecă în sala de activități a cabanei.

Duminică dimineața, elevii au participat la o altă provocare, un proiect – concurs ”Oul zburător”. Au lucrat în echipe și au construit, cu elemente naturale, un proiect pentru a proteja un ou care urma să fie lansat de la etaj. Copiii au dat dovadă de multă creativitate, spirit de echipă și s-au implicat cu toții în realizarea proiectelor. Rezultatele obținute au fost bune, însă ceea ce a contat, a fost distracția maximă.

După prânz, am pornit spre casă încărcați cu amintiri deosebite și speranța că vom reveni la poalele Călimanilor, într-o tabără de vară.

Mulțumim foarte mult monitorilor Adeona care ne-au impresionat prin profesionalismul cu care au pregătit, organizat și desfășurat toate activitățile. Implicarea și devotamentul lor au asigurat reușita acestei ieșiri.

Mulțumim, de asemenea, Rotary Club Câmpia Turzii care a contribuit cu suma de 2500 lei la cheltuielile legate de transportul elevilor în această excursie.

Prof. Diana Ienei


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *