Din dorința de a le oferi elevilor noștri o educație pentru viață, care să-i ajute la buna creștere și dezvoltare personală, profesorii Școlii Gimnaziale Avram Iancu( dir.adj. Jiman Ecaterina-prof.matematică,  Repciuc Carmen-prof.fizică, Văsie Veronica-prof.educație fizică și Deliu Celina-prof.educație fizică) împreună cu elevi din clasele V-VIII au plecat într-o excursie de trei zile (4-6 noiembrie 2022) pentru a descoperi frumusețile Moldovei.

In drumul nostru spre orașul Piatra Neamț, am admirat Cheile Bicazului, o punte ce leagă Transilvania de Moldova, una dintre cele mai spectaculoase chei din România, situate în zona centrală a Munților Hășmaș. Odată ajunși în acest paradis, ne-am bucurat de drumul cu serpentine unice și stânci abrupte din pereți de calcar în care stau ascunse numeroase peșteri.

Totodată am admirat Lacul Roșu, situat la poalele Munților Hășmașu Mare, cel mai mare lac natural montan din România, un adevărat paradis.

Odată ajunși la Piatra Neamț, am făcut un  tur al orașului dintre munți și am rămas plăcut impresionați de telegondolă, singura din țară care traversează un oraș și ajunge pe un masiv muntos.

A doua zi am plecat spre Iași, unde am vizitat cea mai veche și cea mai mare mare grădină botanică din țară, o priveliște de vis.

Următoarea vizită a fost la Palatul Culturii din Iași, unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale județului și un simbol al Iașului, dovada vie a evoluției României în timpul regalității-artă, cultură, istorie, toate sub un singur acoperiș.

A treia zi, in drum spre casă am vizitat Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, un castel impresionant, foarte frumos decorat la interior, un loc minunat încărcat de istorie și de povești…ca-n povești.

Seara am ajuns acasă epuizați, dar cu gândul că țara noastră este minunată și că a meritat să fie văzută.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *